Чихрийн шижин өвчний үед хэрэглэнэ. Цусан дахь сахарыг хэмжээг хэвийн болгохоос гадна бодисын солилцоог тэнцвэржүүлнэ.
Өргөн хэрэглээнд хэрэглэгддэг ба суулгалт, таргалалт, чихрийн шижин зэрэгт эмчилгээний журмаар хэрэглэнэ. Мөн арьсны асуудлуудыг эмчлэхэд тусалдаг. Чихрийн шижингийн хувьд ид шидийн ид шид гэж үздэг.
Чихрийн шижин, бодисын солилцооны хам шинж, турах, ханиалгахад хэрэглэдэг. Энэ нь хумхаа өвчний эсрэг мутаци, мөөгөнцөр, хоол боловсруулах эрхтэн, хоолны дуршил бууруулагч, шээс хөөх эм зэрэгт ашиглагддаг. Мөн биеийн инсулины хэмжээг нэмэгдүүлж, нойр булчирхайн эсийн өсөлтийг нэмэгдүүлдэг.
Биеийн зарим төрлийн гэмтлээс урьдчилан сэргийлэхэд тусладаг ба витамин Е, витамин В зэрэг амин дэмийн түвшинг сэргээхэд тусладаг. Альфа-липоид хүчил нь чихрийн шижин дэх мэдрэлийн эсийн үйл ажиллагааг сайжруулдаг үйлчилгээтэй.
– Стресс, ачаалал даах чадварыг нэмэгдүүлэх
– Ядралтыг (оюун санаа, биеийн) багасгах
– Цусны сахар бууруулах
– Эсийн хуваагдал, амьдрах хугацааг уртасгах, ингэснээр урт наслуулах
– Антиоксидант
– Дархлаа сайжруулах
– Цэвэршилтийн үеийн зовиур, сэтгэл санааны байдлыг өргөх
– Элэгний үйл ажиллагааг дэмжих
Чихрийн шижин өвчнийг эмчлэхэд хэрэглэгдэг. Учир нь чихрийн шижинд сайн гипогликемик байдаг. Гипогликемик молекул нь цусан дахь сахарын түвшинг бууруулдаг. Энэхүү жимсэнд янз бүрийн витамин, эрдэс бодисыг агуулдаг бөгөөд энэ нь бие махбодод эрүүл энерги болдог. A, C, E, B1, B2, B3, болон B9 витаминууд багтдаг.